Pitkään kokemukseen ja monipuoliseen osaamiseen perustuvaa asiantuntijuutta

Työnohjaus

Työnohjauksen keskeisenä tarkoituksena on saada työyhteisö toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja työyhteisön jäsenten ammattitaito käyttöön. Työnohjauksen tarkoitus on rohkaista työyhteisön jäseniä tuomaan esiin omia näkemyksiään ja ratkaisuehdotuksiaan työn kehittämiseen, työhyvinvointiin ja kuormituksen säätelyyn liittyen.

Työnohjauksissa tärkeitä teemoja itselleni ovat yksilön/yhteisön hallinnan tunne ja sen vahvistaminen, omat ja toisen rajat, arvojen tunnistaminen ja työskentely niiden kirkastamiseksi sekä työprosessien ja työyhteisön kehittäminen.

Tunteita ja niiden ilmenemistä työelämässä ei pidä sivuuttaa. Etenkin ihmisten kanssa työskentelevien toimialoilla tunteiden tunnistaminen, hyväksyminen ja niiden säätelyn opetteleminen ovat keskeisiä teemoja.

Työnohjaajana tehtäväni on kysellä ja kyseenalaistaa, kommentoida, tuoda uusia näkökulmia ja vaihtoehtoja. Päätöksiä ja ratkaisuja sinun tai työyhteisösi asioissa en tee, mutta erilaisia vaihtoehtoja pohdimme yhdessä. Työnohjauksissa pitää voida keskustella välillä asioista tiukasti, mutta saa työnohjauksissakin nauraa. Ja monesti työn kehittäminen onkin hauskaa!

Työnohjaajakokemukseni on pitkä. Olen työnohjannut sivutoimisesti ensin noin 10 vuotta aiemman työni ohella ja vuodesta 2019 alkaen kokopäiväisesti. Näihin vuosiin mahtuu useita kymmeniä työnohjausryhmiä ja satoja tunteja työnohjausta.

Työnohjausasiakkaitani ovat olleet mm. erilaiset terveydenhuollon yksiköt, kuten erikoissairaanhoidon poliklinikat, hoiva- ja kuntoutusosastot, sosiaalityön eri yksiköt, lastensuojelun avo- ja laitospalvelut, kehittämishankkeet sekä asiantuntijatyötä tekevien työryhmät sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Työskentelen jatkuvasti myös esimiesten ja esimiesryhmien kanssa.

Olen kouluttanut tulevia työnohjaajia 2021-2022 sekä toiminut työnohjaajakoulutuksen harjoitustyönohjausten ohjaajana (toto eli työnohjauksen työnohjaus).


Työotteeni työnohjaajana on integratiivinen, joskin käytän paljon kognitiivisen käyttäytymisterapian periaatteita työnohjausprosessieni tukena.

Olen Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) jäsen ja käynyt STOryn akkreditoiman työnohjaaja-prosessikonsulttikoulutuksen (80 op).

Lue lisää työnohjauksesta Suomen Työnohjaajat ry:n sivuilta.

Koulutukset ja konsultaatiot 

Tarjoan räätälöityjä 2-8 tunnin koulutuksia ja työpajoja seuraavista aihepiireistä:

  •  palautuminen ja kuormittuneisuuden ehkäisy 

  • sujuvammat työprosessit

  • omien rajojen tunnistaminen ja niistä kiinni pitäminen työssä

Olen kouluttanut sosiaalialan ammattilaisia omaohjaajatyöstä, perhetyöstä ja sen menetelmistä sekä erilaisista mielenterveyteen liittyvistä teemoista.

Tarjoan yksittäisiä konsultaatioita sote-alan työntekijöille haastavia asiakastilanteita koskien.